Składniki:
gnocchi, 500 g
pierś z kurczaka, 2 duże szt.
pieczarki, 500g
brokuł, 1 duża szt.
ser żółty , 25 dag
sos borowikowy, 1 opakowanie
sos grzybowy, 1 opakowanie
sos sojowy, 1 łyżka
przyprawa gyros, 1 łyżka
czosnek, 1 ząbek
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Aleksandra (Katowice)
(Głosów: 19)
Kurczaka pokroić w kosteczkę doprawić sosem sojowym,przyprawą gyros i wyciśniętym czosnkiem. Podsmażyć na patelni. Kluski gnocchi ugotować zgodnie z przepisem. Jak ostygną to przekroić na pół. Pieczarki lekko podsmażyć na patelni z pieprzem i solą. Brokuł ugotować na al dente. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Sosy pomieszać ze sobą i zrobić je wg przepisu na opakowaniu. Wlać część gotowego sos do brytfanny aby przykrył spód, dodać gnocchi następnie kurczaka, pieczarki, różyczki brokuła i zalać resztą sosu. Przykryć startym serem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika 180 st. (termoobieg) ok. 30 min.