Składniki:
Polędwica wieprzowa, 500g
Pomidory w puszce, 1 szt
Fasola w puszcce, 1 szt
Papryka czerwona, 1 szt
Cebula, 1 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista, 2 szklanki
Mąka pszenna zwykła, 1/2 szklanki
Margaryna, 55g
Sól,
Pieprz,
Papryka słodka,
Papryka ostra,
Cukier,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor:
Monika (Krasnystaw)
(Głosów: 132)
Polędwicę wieprzową mielę w maszynce i wrzucam na patelnię, smażę, aż się trochę przypiecze, przyprawiam na koniec solą i słodką papryką. W oddzielnym garnku gotuję pomidory z puszki zblendowane z papryką słodką, ostrą, łyżeczką cukru, solą pieprzem, dodaje przysmażoną cebulkę, następnie odsączone mięsko pozostawiając wszystko na małym ogniu, później pokrojoną w małą kostkę paprykę, gdy papryka będzie taka na pół miękka ściągam z ognia i dodaje puszkę fasoli.
Upieczone placki nadziewam, zwijam i chwilę przypiekam na patelni grillowej.