Składniki:
makaron Lumaconi, 150 g
filet z dorsza, 200 g
ziemniaki , 100 g
ser biały , 250 g
suszone pomidory , 4 sztuki
masło , 3 łyżki
śmietanka 30 %, 150 ml
sok z cytryny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Libiąż)
(Głosów: 13)
Makaron gotujemy na pół- twardo. Ser biały miksujemy z ugotowanymi ziemniakami, doprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dorsza przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem cytrynowym. Nakładamy farsz do muszelek makaronowych, a na wierzch każdej dajemy rybę i suszone pomidory pokrojone w cieniutkie paseczki. Wypełnione farszem muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy beszamelem z cytrynowym. Pieczemy 20 minut w 150 stopniach.