Przepis konkursowy

MAKARON LUMACONI Z DORSZEM I SUSZONYMI POMIDORAMI ZAPIEKANY W CYTRYNOWYM BESZAMELU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron Lumaconi, 150 g
filet z dorsza, 200 g
ziemniaki , 100 g
ser biały , 250 g
suszone pomidory , 4 sztuki
masło , 3 łyżki
śmietanka 30 %, 150 ml
sok z cytryny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Libiąż)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy na pół- twardo. Ser biały miksujemy z ugotowanymi ziemniakami, doprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dorsza przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem cytrynowym. Nakładamy farsz do muszelek makaronowych, a na wierzch każdej dajemy rybę i suszone pomidory pokrojone w cieniutkie paseczki. Wypełnione farszem muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy beszamelem z cytrynowym. Pieczemy 20 minut w 150 stopniach.
Artystyczny ład
Artystyczny ład
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1099
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Miodowe brokuły
Miodowe brokuły
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika
Filet z kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 110
Zapiekanka mięsno-pomidorowa z pieczarkami
Zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 13
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256