Składniki:
makaron rurki Pastani, 1 szt.
mięso z łopatki wieprzowej bez kości, 0,5 kg
pieczarki , 0,5 kg
cebula biała, 2 szt.
czosnek, 1 ząbek
Fix Spaghetti Napoli Knorr, 1 szt.
ser żółty Gouda, 400 g
olej, 1 łyżka
konentrat pomidorowy Madero, 0,5 słoiczka
puszka pomidorów, 1 szt.
olej, 1 łyżka
papryka ostra, szczypta
papryka słodka, 1/2 łyżeczki
sól,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
ANIA BASIA (DĄBRÓWKA)
(Głosów: 13)
Ugotować makaron al dente. Na dużej patelni na oleju poddusić czosnek i pokrojoną w piórka cebulę, a następnie dodać posiekane w plasterki pieczarki, po 15 min. dodać mielone mięso, poddusić,dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, dodać sos (rozprowadzone w wodzie wg przepisu na opakowaniu), zagotować, doprawić do smaku papryką i solą. Wymieszać sos z makaronem, przełożyć do brytfanki, posypać obficie startym serem, zapiekać 15 min. w 180 st. + 10 min. w 200 st. (dla chrupiącej skórki).