Przepis konkursowy

KRUCHO - DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z MASCARPONE I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka tortowa, 500g
Jajko, 1szt.
Śmietana 18 %, 200g
Drożdże świeże, 40g
Margaryna Kasia, 75g
Sól, pół łyżeczki
Ziemniaki, 1 kg
Serek mascarpone, 250 g
Cebula, 2 sztuki
Kiełbasa gospodarza lub kabanosy, 100g
Suszone pomidory, 2 łyżki
Sół, pieprz, bazylia, w/g uznania
Masło, łyżka
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Bogusława (Kępno)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotować ziemniaki. Cebulkę z kiełbaską podsmażyć na maśle, dodać suszone pomidory a następnie wymieszać z mascarpone i ziemniakami. Doprawić solą, pieprzem i bazylią (świeżą lub suszoną)do smaku. Z mąki, całego jaja, margaryny, soli i drożdży rozpuszczonych w śmietanie zagnieść ciasto. Odstawić na 10 minut po czym rozwałkować w prostokąt. Ciasto pokroić na kwadraty. Na środek nakładać farsz i zlepiać po przekątnej. Układać na blaszce wyłożonej papierem. Pozostawić na kolejne 10 min., po czym piec 30 min. na rumiano w temp. 200 stopni. Podawać z barszczem.
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
Makaron nadziewany
Makaron nadziewany
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Ryba z brokułami w sosie śmietanowym
Ryba z brokułami w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 19
Zakręcone Cynamonowe Bułeczki Cinnamon Rolls, z brązowym masłem i polewą miodową
Zakręcone Cynamonowe...
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 84
Pieczona papryka z kaszą
Pieczona papryka z kaszą
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93