Przepis konkursowy

TARTA OWOCOWA Z KREMEM BUDYNIOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: mąka, 1,5 szkl
masło, 125 g
żółtka, 2 szt
Budyń śmietankowy , 1szt
Galaretka brzoskwiniowa, 1 szt
Nektarynki, 3 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone w kawałki masło oraz żółtka. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na pół godziny aby się schłodziło. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wkładamy do formy na tartę, wcześniej wysmarowaną masłem. Nakłuwamy widelcem spód tarty, kładziemy na nią papier do pieczenia i obciążamy np. fasolą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika, Pieczemy 20 minut w 180 C. Następnie usuwamy fasolę i papier i pieczemy jeszcze 15 minut do zezłocenia się ciasta. Pozostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy budyń śmietankowy przygotowany wg przepisuj na opakowaniu oraz galaretkę brzoskwiniową. Na spód tarty wykładamy ostygnięty budyń, na to układamy pokrojone w kawałki nektarynki i zalewamy tężejącą galaretką. Wszystko wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło. Smacznego.
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem
Tagliatelle ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Gulasz wieprzowy z dynią
Gulasz wieprzowy z dynią
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 35
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2408
Pizza z cukinią i pesto
Pizza z cukinią i pesto
30 min. 2 średni
Głosów: 47
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2