Przepis konkursowy

FASZEROWANA CUKINIA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinia duża, 1 szt.
kiełbasa żywiecka, 400 g
ser żółty plastry Światowid gouda, 100 g
Ryż do risotto arborio, 300 g
cebula mała, 1 szt.
keczup, pół szklanki
por, pół szt.
ser topiony Hochland Mix, pól opakowania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Grażyna (Rejsztokiemie 16, 16-515 Puńsk)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinie umyć,przekroić na pół.Wydrążyć środek cukinii. Miąższ wyrzucić.Mięso,ser,ser topiony i cebulę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Ryż ugotować na pół twardo,posolić i przyprawić kurkumą( pól łyżeczki). Mięso zmielone i ryż połączyć polać keczupem i wymieszać.Farszem wypełnić wydrążone połówki cukinii. Wierzch można posmarować trochę keczupem lub innym sosem (np. vinaigrette) i posypać porem. Blachę posmarować oliwą i nalać trochę wody. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 50 minut.
Babeczki z kremem z białej czekolady i mascarpone
Babeczki z kremem z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO - SEROWA Z POMIDORAMI
ZAPIEKANKA...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259
Grzanki z krewetkami i jajkiem sadzonym
Grzanki z krewetkami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 311
Biszkoptowa bomba
Biszkoptowa bomba
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Naleśniki z duszonymi grzybami i parówką
Naleśniki z duszonymi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3928