Przepis konkursowy

JESIENNA SAŁATKA Z NUTKĄ EGZOTYKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka, 2 szt
Kukurydza z puszki, 1 szt.
Ananas z puszki, 1 szt
Ser żółty, 200 g
Papryka czerwona , 1 szt
Orzechy włoskie , 100 g
Winogrono, 200 g
Jogurt grecki, 100 g
Oliwa do smażenia, 1 łyżka
Musztarda łagodna, 1 łyżka
Przyprawy do drobiu, pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Wysowa-Zdrój)
(Głosów: 1589)


Zostań mistrzem kuchni

Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, posypać przyprawami i zamarynować chwilę w musztardzie po czym usmażyć na patelni i ostudzić. Przełożyć do szklanej miski, dodać odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ananasy, paprykę, umyte i przekrojone na połówki winogrono bez pestek, ser żółty starty na grubych oczkach i uprażone włoskie orzechy. Doprawić do smaku pieprzem białym i wymieszać całość dodając jogurt. Sałatka idealna na wszelkie okazje, jako dodatek bądź oddzielne danie, pieści kubeczki smakowe, wspomnienie lata z nutką egzotyki jesienią, ta sałatka to Samo Zdrowie!
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
PALUCHY SEROWE
PALUCHY SEROWE
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Sernik z jogurtu greckiego
Sernik z jogurtu...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Sałatka piękności
Sałatka piękności
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Wiosenna sałątka w muszlach
Wiosenna sałątka w...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 24