Przepis konkursowy

OMLET - JAJA ALE JAJA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja (2 szt.), papryka (1 szt.)
oliwki , kiełbaska
pieczarki (4 szt.), pomidor (1 szt.)
szczypta soli, mleko ( 2 łyżki)
pomidor,
kiełbasa,
papryka,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krzysztof (Białystok)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Kiełbaskę kroimy w drobną kostkę, oliwki na pół, kroimy w plastry pomidora i paprykę, jajka wbijamy w miskę po czym dodajemy mleko, następnie nieco ubijamy, aby omlet był bardziej delikatny, rozgrzewamy patelnię, podsmażamy krótko kiełbaskę, kiedy kiełbaska jest zarumieniona dolewamy jajka, rozprowadzamy równomiernie po dnie patelni, wrzucamy paprykę, oliwki, pieczarki,pomidory i smażymy na małym ogniu, po 2-3 min jest już gotowe-SMACZNEGO.
Kurczak w sosie estragonowym
Kurczak w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 86
Sernik na zimno z mascarpone i świeżymi owocami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 274
Roladki drobiowe otulone suszonymi pomidorami i mozzarellą
Roladki drobiowe...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 9
Drożdżowe bułeczki z dżemem
Drożdżowe bułeczki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem
Gołąbki z mięsem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 846