Przepis konkursowy

DOMOWE TIRAMISU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mascarpone, 500 g
żółtko, 4 szt.
cukier puder, 4 łyżki
biszkopty przedłużane , 100 g
Amaretto (likier migdałowy), 50 ml
kakao ciemne, 2 łyżki
kawa rozpuszczalna (zaparzona), 1 szkl.
folia spożywcza,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kasia (Strzebiń)
(Głosów: 598)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka z cukrem pudrem ucieram mikserem kilka minut.Do kremu dodaję po łyżce mascarpone i ciągle miksuję, aż dodam cały serek. Zaparzoną (wystudzoną) kawę wlewam do miseczki i dolewam tam również likier amaretto. Biszkopty zanurzam na moment w kawie. Na pierwszą warstwę do pucharków daję troszkę kremu w środku chowam biszkopt (uprzednio namoczony). Resztę kremu tiramisu wkładam do szprycy dekoracyjnej i wyciskam do pucharków. Przyozdabiam ciemnym kakaem posypując górę. Pyszny deser przykrywam folią i władam do lodówki na min 60 min. (czym dłużej tym lepiej).
Naleśnikowe esy floresy truskawkami zapiekane
Naleśnikowe esy...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Mango lassi
Mango lassi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2392