Składniki:
mięsa wieprzowego, 1kg
jajka, 3szt
czosnek , 2 ząbki
przyprawa typu vegeta, 1 łyżka
pieprz , 0,5 łyżeczki
ogórek kiszony , 2 szt
ser żółty, 5 dag
cebula, 0,5 szt
pomidory suszone , 6 szt
musztarda, 2 łyżki
papryka czerwona lub żółta, 0,5 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
AGNIESZKA (KOPRZYWNICA)
(Głosów: 0)
MIĘSO MIELIMY, WKŁADAMY DO MISKI WBIJAMY 2 JAJKA DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK I PRZYPRAWY DO SMAKU.WYRABIAMY AŻ BĘDZIE ODCHODZIŁO OD DŁONI. OGÓRKI, SER I CEBULĘ ŚCIERAMY DO MISECZKI NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, NASTĘPNIE DODAJEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ PAPRYKĘ I SUSZONE POMIDORY. DO TAK PRZYGOTOWANYCH SKŁADNIKÓW WPIJAMY SUROWE JAJKO DOPRAWIAMY I WSZYSTKO MIESZAMY. MIĘSO ROZKŁADAMY NA FOLI ALUMINIOWEJ, FORMUJEMY Z NIEGO PROSTOKĄT I SMARUJEMY MUSZTARDĄ. NA TAK PRZYGOTOWANE MIĘSO UKŁADAMY FARSZ, ZWIJAMY MIĘSO W ROLADĘ .PIECZEMY W TEMP. 180 STOPNI OK. 1 GODZ. I 10 MIN.