Przepis konkursowy

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURACZKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
śledzie matjas, 1 opakowanie
średnie buraki czerwone, 2 szt
cebula, 1 szt
jabłko, 1 szt
kiszone ogórki, 2 szt
czerwona fasola w puszce, 1 puszka
jaja kurze, 2 szt.
śmietana w kubku Mleczna Dolina 18%, 3/4 kubka
sól, do smaku
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Wrocław)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać, jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić tak jak buraki, ogórki i śledzia także pokroić w kostkę, fasolkę wypłukać z zalewy i dobrze odsączyć. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać i posiekać. Wszystko razem wymieszać dokładnie, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku i jeszcze raz wymieszać. Smacznego!
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1069
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Rozgrzewająca zupa gulaszowa
Rozgrzewająca zupa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 59
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55