Składniki:
śledzie matjas, 1 opakowanie
średnie buraki czerwone, 2 szt
cebula, 1 szt
jabłko, 1 szt
kiszone ogórki, 2 szt
czerwona fasola w puszce, 1 puszka
jaja kurze, 2 szt.
śmietana w kubku Mleczna Dolina 18%, 3/4 kubka
sól, do smaku
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Marlena (Wrocław)
(Głosów: 2)
Buraki ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać, jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić tak jak buraki, ogórki i śledzia także pokroić w kostkę, fasolkę wypłukać z zalewy i dobrze odsączyć. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać i posiekać. Wszystko razem wymieszać dokładnie, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku i jeszcze raz wymieszać. Smacznego!