Składniki:
skrzydełka z kurczaka, 3szt.
włoszczyzna, 1szt.
pieczarki, 500g
czosnek, 3ząbki
masło, 1łyżka
serek topiony Gouda hohland, 1szt.
serek topiony hochland pieczarkowy, 2szt.
makaron świderki, 1szt.
tymianek, szczypta
sól, pieprz, szczypta
bazylia, szczypta
koperek, 1/3 pęczka
Gotuję wywar na skrzydełkach razem z włoszczyzną. Przesmażam czosnek pokrojony w plasterki na maśle. Następnie dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Smażę aż do zarumienienia pieczarek. Dodaję je do gotowego wywaru. Kolejny krok to rozpuszczenie serków topionych poprzez dodawanie do nich gorącego rosołu. Kiedy serki będą miały gładką konsystencję dodaję je do naszego wywaru. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami aż uzyskam dość intensywny smak. Makaron gotujemy osobno. Siekamy koperek i dodajemy już na talerzu . W połączeniu z makaronem otrzymujemy pyszną zupę dla całej rodziny :)