Przepis konkursowy

NADZIEWANE PAPRYKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
papryka, 4 sztuki
ryż w woreczku, 2 opakowania
cebula, 2 sztuki (średnie)
mięso mielone, 0,5 opakowania podłużnego
szpinak, 1 opakowanie
jajka, 2 sztuki
margaryna, 50 g
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Kościelec koło Legnicy)
(Głosów: 341)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż ugotować według przepisu. Cebulkę podsmażyć na margarynie na złoty kolor, 5 minut przed końcem smażenia dodać szpinak. Ryż połączyć w misce z podsmażoną cebulką i szpinakiem. Następnie wbić jajka i dodać mielone. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem połączyć. Papryki umyć i odpowiednio pokroić, mając tym samym możliwość oczyszczenia z gniazd nasion; następnie wypełnić je przygotowanym farszem. Piec w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Jagodzianki
Jagodzianki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 149
Ciasto z owocami i budyniową pianką
Ciasto z owocami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Koktajl owocowy
Koktajl owocowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 12
W prostocie siła doznań podniebienia, czyli farfalle z tuńczykiem
W prostocie siła...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42