Przepis konkursowy

ŁOSOŚ Z KARMELIZOWANA GRUSZKA I FIGAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Łosoś, 400g
figa , 50g
gruszka, 120g
cebulki mini, 80g
miód, 80ml
ocet winny biały, 40ml
pieprz mlotkowany , szczypta
cytryny, 50g
sol, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Damian (Kraków)
(Głosów: 123)


Zostań mistrzem kuchni

Łososia skropic cytryna i oproszyc szczypta soli, odstawic do lodówki na ok 30min. Na patelni skarmelizowac cebuliki wraz z pokrojona gruszka i szczypta pieprzu. Następnie dodać ocet winny i redukować na małym ogniu do uzyskania konsystecji sos. Na sam koniec dodać pokrojone figi. Nie gotować. Łososia usmarzyc na grillowej patelnij z obu stron smarzyc około 5min. Wyłożyć na talerz polac sosem. Można podawać z ryżem. Smaczne
Błyskawiczna sałatka warzywno-ryżowa
Błyskawiczna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Ciastka twarogowe z marmoladą
Ciastka twarogowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121
Spaghetti alla bolognese
Spaghetti alla bolognese
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 63
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Babeczki bananowe
Babeczki bananowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1