Przepis konkursowy

BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
żółtka, 2
masło, 100g
margaryna, 100g
cukier puder, 100g
mąka pszenna, 2 szkl.
łyżeczka proszku do pieczenia, 1
kremu do tortów, 1
mleko, 200 ml
galaretka, 3 szt.
polewa, .
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Ela (Chełm)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób wykonania: Delikatnie oddzielamy białka od żółtek.Białka wstawiamy do lodówki. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy miękką margarynę i masło, ucieramy do połączenie składników. Stopniowo wsypujemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wyrabiamy ciasto.Wstawiamy na około 20 minut do lodówki. Wylepiamy ciastem foremki. Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika. Studzimy. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Wlewamy na płaskie talerzyki. Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy krem do tortów. Gotowy krem wstawiamy do lodówki. Korpusy babeczek nadziewamy kremem, dekorujemy galaretkami i polewą. Smacznego ;D
Ciasto Bounty
Ciasto Bounty
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 3065
Deser z mascarpone i truskawkami
Deser z mascarpone i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Kruche ciasto z budyniowa pianką i malinami
Kruche ciasto z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 40
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
Pierś kurczaka w musztardzie
Pierś kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 168