Przepis konkursowy

KULECZKI MIĘSNE Z FASOLKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mięso mielone, 300 g
fasolka szparagowa, 400 g
por, 1 szt
słonecznik prażony, 3 łyzki
sól,
pieprz,
olej,
natka pietruszki, 2łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Iwona (Sławków)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Z przyprawionego solą i pieprzem mięsa mielonego wykonać kuleczki. Na patelni smażymy kuleczki oraz pokrojony w półksiężyce por. Gdy por będzie miękki dodajemy prażony słonecznik oraz pietruszkę. Na koniec łączymy wszystkie składniki z fasolką. W razie potrzeby można doprawić do smaku.
Rolada ze szpinakiem
Rolada ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Sernik na zimno z owocami
Sernik na zimno z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 323
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Jabłkowo-śliwkowe ciasto jogurtowe
Jabłkowo-śliwkowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 116
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Kremowa zupa z dyni
Kremowa zupa z dyni
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2476