Składniki:
Jajka, 4 szt.
Cukier, 3/4 szklanki
Mąka, 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia, 1 łyżka
Galaretka wiśniowa, 1 szt.
Serek homogenizowany, 1 szt.
Jagody, 25dkg
Truskawki, 25dkg
Galaretka truskawkowa, 1 szt.
Delicje, 1 opakowanie
Jajka ubić z cukrem do momentu aż zgęstnieje około 5 minut. Dodać przesianą make z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Do formy wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piecyku około 35 minut w 180 stopniach. Na wystudzone ciasto wylewamy serek rozrobiony z galaretką i rzucamy owoce. Gdy wystygnie i będzie już twarda masa układamy delicję i zalewam galaretką. Czekamy do wystygnięcia i smacznego.