Przepis konkursowy

JABŁKOWO-ŚLIWKOWE CIASTO JOGURTOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
olej roślinny, 300ml
jogurt naturalny typy greckiego, 300ml
mąka, 3 szklanki
jajka, 4
cukier, 2 szklanki
proszek do pieczenia, 2 lyżeczki
cukier waniliowy, 3 lyżeczki
mąka, 1 szklanka
cukier , 0,5 szklanki
maslo, 100g
śliwki, 300g
jablka, 400g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Julita (Poznań)
(Głosów: 116)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski wsyp przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowego. Zamieszaj. Za pomocą robota kuchennego zmiksuj żółtka. Dodaj olej i jogurt. Następnie wsyp sypkie składniki. Miksuj na wolnych obrotach. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Wszystko delikatnie wymieszaj. Wysmaruj blachę masłem i przelej ciasto. Opłucz i pokrój śliwki wraz ze śliwkami. Owoce układaj na przemian. Następnie za pomocą robota kuchennego połącz mąkę z cukrem i masłem. Posyp placek kr uszanką. Piecz w temperaturze 175 stopni przez 50 minut. Smacznego!
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Ciasto jaglane z brzoskwiniami - vegan, gluten free
Ciasto jaglane z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 121
Tosty z sałatką
Tosty z sałatką
30 min. 4 łatwy
Głosów: 212
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i żurawiną
Sałatka z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Krwisty tuńczyk
Krwisty tuńczyk
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2