Składniki:
figi, 4 szt
szynka włoska, 4 szt
jogurt nauralny typu greckiego, 4 łyżki
miód, 2 łyżki
tymianek świeży/ suszony, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Karolina (Warszawa)
(Głosów: 16)
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Figi umyj, odetnij ogonki, natnij na krzyż i lekko ściśnij u dołu aby się otworzyły. Każdą figę owiń od dołu szynką włoską i połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka figi wlej odrobinę miodu i zapiekaj przez 10 - 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika każdą figę ozdób kleksem z jogurtu greckiego, tymiankiem i miodem. Podawaj ciepłe.