Przepis konkursowy

JESIENNE FIGI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figi, 4 szt
szynka włoska, 4 szt
jogurt nauralny typu greckiego, 4 łyżki
miód, 2 łyżki
tymianek świeży/ suszony, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Figi umyj, odetnij ogonki, natnij na krzyż i lekko ściśnij u dołu aby się otworzyły. Każdą figę owiń od dołu szynką włoską i połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Do środka figi wlej odrobinę miodu i zapiekaj przez 10 - 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika każdą figę ozdób kleksem z jogurtu greckiego, tymiankiem i miodem. Podawaj ciepłe.
Makaron z sosem serowym
Makaron z sosem serowym
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym, szafranem, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, imbirem, podane z grillowaną gruszką
Zupa krem z dyni z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4236
Panna Cotta
Panna Cotta
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 31
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z WARZYWAMI
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 68