Przepis konkursowy

PUDDING CHLEBOWY Z BIAŁYM SEREM I OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
chleb, 350 g
twaróg tłusty, 500 g
cytryna, 1/2 szt
cukier waniliowy, 1 opakowanie
cukier puder, 150 g
mleko, 200 ml
śmietana kremówka, 100 g
jajka, 3 szt
kiwi, 3 szt
nektarynki, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Wałbrzych)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Z połowy cytryny wyciskamy sok. Twaróg mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Mleko łączymy z kremówką i jajkami. Chleb kroimy na 1 cm kromki. Z nektarynek usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Kromki chleba maczamy w masie mleczno-jajecznej, następnie na przemian układamy je z masą serową i owocami. Wierzch puddingu polewamy resztą mieszanki mlecznej. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło, możemy posypać cukrem pudrem.
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i żurawiną
Sałatka z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 20
Lekka pierś z kurczaka z ziemniaczkami i fasolką szparagową
Lekka pierś z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 10
Amerykańskie naleśniki z owocami
Amerykańskie naleśniki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki pietruszki i czosnku
Pierożki z kurczakiem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18