Przepis konkursowy

AROMATYCZNE ROLADKI Z KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
podwójny filet z kurczaka, 1 szt
zupa francuska cebulowa Knorr, 2 szt
śmietany 36%, 250ml
serek (bloczek )topiony z ziołami Hochland, 1szt
Masło klarowane Mleczna Dolina, 10-12 łyżeczek
pieprz mielony, 4g
natka pietruszki, 5 łyżeczek
Sos sojowo-grzybowy TaoTao, 3-4łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Stanisław (Przysieka Polska)
(Głosów: 43)


Zostań mistrzem kuchni

Filet przekrawamy w poprzek na długość, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy pieprzem ( nie solimy!!! )od wewnętrznej strony posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na każdym układamy po kawałku serka i zawijamy w zgrabne roladki. Zupę cebulową wysypujemy na tackę, zrolowane roladki obtaczamy w sproszkowanej zupie. Układamy roladki na rozgrzanym maśle, smażymy na złoty kolor w między czasie każdą roladkę skrapiamy sosem sojowo-grzybowym( tylko dla koloru). Podsmażone roladki zalewamy śmietanką, na patelni gdzie się smażyły lub przełożyć roladki do wyższego garneczka, śmietankę wlać na patelnię i przelać do roladek. Zmniejszamy gaz i dotujemy ok.15 minut mieszając od czasu do czasu. Pilnujemy aby sos nie wrzał. Po tym czasie roladki i sos gotowy. Podajemy z tłuczonymi ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.
ROLADA MATIEGO KAKAOWA Z RURKAMI WANILOWYMI
ROLADA MATIEGO KAKAOWA...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 22
Ciasto drożdżowe z jablkami
Ciasto drożdżowe z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Pizza z roszponką
Pizza z roszponką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 37
Babeczki bananowe
Babeczki bananowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1