Przepis konkursowy

FRANCUSKIE PODUSZECZKI Z PIERSIĄ Z KURCZAKA I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 op
filet z piersi kurczaka, 500 g
pasta z suszonych pomidorów Sotille Gusto Mix, 4 łyżki
ser żółty, 50 g
przyprawy Prymat,
jajko, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Białystok)
(Głosów: 3921)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso pokoić w kostkę, a następnie smażyć na patelni. W trakcie smażenia mięso przyprawić przyprawami Prymat, takimi jak tymianek, czosnek granulowany i kebab-gyros. Pod koniec smażenia dodać pastę z suszonych pomidorów i wszystko wymieszać. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o długości 3cmx3cm i ponakłuwać je widelcem. Na jedną połówkę nakładać przygotowany farsz, położyć plasterem sera i przykryć drugą połową ciasta. Brzegi zlepić widelcem, a na wierzchu posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 210 st. Celsjusza. Podawać zarówno na ciepło, jak i zimno.
Schab szpikowany jabłkami
Schab szpikowany jabłkami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 384
Spaghetti z anchovies, zielonymi oliwkami oraz tuńczykiem
Spaghetti z anchovies,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
PENNE Z ŁOSOSIEM
PENNE Z ŁOSOSIEM
30 min. 6 łatwy
Głosów: 351
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12