Składniki:
Cukier kryształ, 4 łyżki
Mleko 3,2%, 500 ml
Cukier Waniliowy, 1 łyżka
Galaretki, 3-4 szt (kolorowe)
Żelatyna, 3 łyżki
Mleko kokosowe, 2 łyżki
Woda, 300 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Sylwia (Mysłowice)
(Głosów: 1788)
Każdą Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody, w osobnych talerzykach. Odstawić galaretki i czekać aż stężeją. Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. W osobnym garnku , zagotować mleko - do mleka dodajemy cukier kryształ ,cukier waniliowy oraz 2 łyżki mleka kokosowego. Po zagotowaniu się mleka wlać rozpuszczoną w wodzie żelatynę do mleka, i pozostawić do wystygnięcia. Galaretki po stężeniu pokroić w kostkę i przerzucić je do miski lub innego naczynia gdzie będą wszystkie składniki razem tężały. Ostygniętą żelatyną wraz z mlekiem zalewamy galaretki, mieszamy i pozostawiamy do stężenia i gotowe. :)