Przepis konkursowy

PIZZA JAGLANA - BEZGLUTENOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, szklanka
pieczarki, 0,5 kg
pomidory suszone w oleju, 5 szt.
ser żółty, 30 dag
jajko, 1 szt.
sos pomidorowy (opcjonalnie),
sól, pieprz, oregano,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Środa Śląska)
(Głosów: 50)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę przelać wrzątkiem, ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plastry i udusić na maśle. Pomidory suszone drobno pokroić. Wymieszać ugotowaną kaszę jaglaną, pieczarki pomidory suszone i surowe jajko. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę i rozprowadzić na grubość ok. 0,5 cm. Polać sosem pomidorowym. Piec w temp. 180° przez 20 minut, następnie na wierzch wyłożyć żółty ser i piec jeszcze 10 minut.
Shrek
Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1322
Tarta mascarpone z nutką whisky i jagodami
Tarta mascarpone z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 70
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Serowa miseczka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Razowe naleśniki z warzywami
Razowe naleśniki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 138
Makaron z brokułami i kiełbasą żywiecką
Makaron z brokułami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Ciasto czekoladowe z gruszką
Ciasto czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4008