Składniki:
kasza jaglana, szklanka
pieczarki, 0,5 kg
pomidory suszone w oleju, 5 szt.
ser żółty, 30 dag
jajko, 1 szt.
sos pomidorowy (opcjonalnie),
sól, pieprz, oregano,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Środa Śląska)
(Głosów: 50)
Kaszę przelać wrzątkiem, ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plastry i udusić na maśle. Pomidory suszone drobno pokroić. Wymieszać ugotowaną kaszę jaglaną, pieczarki pomidory suszone i surowe jajko. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę i rozprowadzić na grubość ok. 0,5 cm. Polać sosem pomidorowym. Piec w temp. 180° przez 20 minut, następnie na wierzch wyłożyć żółty ser i piec jeszcze 10 minut.