Składniki:
masło klarowane mleczna dolina, 2 łyżki
szpinak, 500 g
ciasto francuskie, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 78)
Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek (przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;), szklanką odznaczając środek. Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem. Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było widać farsz. Pozostało już tylko rozbełtać jajko i wysmarować ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika
na około 20 -25 minut.