Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁOŃCE NA FRANCUSKIM CIEŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło klarowane mleczna dolina, 2 łyżki
szpinak, 500 g
ciasto francuskie, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 78)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek (przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;), szklanką odznaczając środek. Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem. Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było widać farsz. Pozostało już tylko rozbełtać jajko i wysmarować ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 20 -25 minut.
Pyszna sałatka pieczarkowa
Pyszna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Biszkopt czekoladowy ze szpinakiem
Biszkopt czekoladowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 417
Kruche ciasto z budyniowa pianką i malinami
Kruche ciasto z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 40
Zapiekanka warzywna z kurczakiem w sosie jogurtowym
Zapiekanka warzywna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Filet z dorsza na malinowym winegrecie w otoczeniu czarnego makaronu i sorbetu z kiwi
Filet z dorsza na...
30-60 min. 6 trudny
Głosów: 4144