Przepis konkursowy

MUFFINY CYTRYNOWE MUŚNIĘTE KARMELIZOWANYMI TRUSKAWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 1,5 szklanki
cukier, 1,5 szklanki
mleko, 0,5 szklanki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
masło, 125 g
jaja, 2 sztuki
cytryna, 1 sztuka
cukier puder, 500 g
zapach waniliowy , 1 łyżeczka
truskawki, 500 g
cukier trzcinowy, 5 łyżek
jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Katarzyna (Mrągowo)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: Najpierw należy połączyć składniki płynne, następnie dodać sypkie.Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do form na muffinki. Piec w temp. 180 stopni ok. 20-25 minut.Ciepłe Muffiny wyłożyć na kratce do ostygnięcia. Krem waniliowy: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na jednolitą,puszystą masę(cukier waniliowy,masło,2 łyżki jogurtu naturalnego oraz zapach waniliowy) . Krem wkładamy łyżką do szprycy,rozprowadzamy po muffinach. Truskawki karmelizowane: Truskawki wrzucamy na patelnię,gdy zaczną puszczać sok dodajemy cukru,gdy się już skarmelizują odstawiamy do ostygnięcia.Polewamy muffiny na samym końcu. Smacznego!
Ramki z ciasta francuskiego wypełnione pysznościami
Ramki z ciasta...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2017
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Pierniczki na choinkę z okienkiem
Pierniczki na choinkę...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4146
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami
Cukinia faszerowana...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 538