Przepis konkursowy

DESER JOGURTOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jogurt naturalny typu pgreckiego, 2 szt x 250 g
śmietana 30%, 500 ml
galaretka wiśniowa, 1 szt
galaretka agrestowa, 1 szt
galaretka cytrynowa, 1 szt
żelatyna, 1 łyżeczka
cukier puder, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Teresa (Łaskarzew)
(Głosów: 1206)


Zostań mistrzem kuchni

Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wrzątku, dodać łyżeczkę żelatyny i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać stopniowo jogurt ciągle ubijając. Stężałą galaretkę agrestową i wiśniową pokroić w grubą kostkę. Do masy śmietanowo-jogurtowej wlać wystudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać dokładnie i dodać pokrojoną galaretkę wiśniową i agrestową. Wylać do tortownicy i włożyć do lodówki.
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Kurczak curry z chlebkiem chapati
Kurczak curry z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 113
Spaghetti alla bolognese
Spaghetti alla bolognese
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 63
Zupa chilli z kurczakiem
Zupa chilli z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126