Składniki:
truskawki (1 garść ), 6 dużych szt
banany , 3 szt
ananas, 1 szt
pomarańcza , 1 szt
jogurt naturalny typu greckiego TOLONIS, 1 szt / 250 g
czekolada mleczna 100g, 0,5 szkl.
Musli Just Fit lub Musli Błonnikowe z kokosem SANTE, 1 szkl. ok 250ml
pucharek, duży kielich do wina, 1 szt
słomka + własnoręcznie wykonany napis, 1 szt
Tutti serek waniliowy 150g, 1 szt/ 1/2 serka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Angelika (Gdynia)
(Głosów: 11)
To jest orzeźwiający i syty deser dla tych, którzy lubią zjeść nie za słodko, ale zdrowo i lekko.:) Kroimy wszystkie owoce, każde oddzielnie do innej miseczki, banana w plasterki, truskawkę w poprzeczny plasterek (tj na zdjęciu) pomarańczę i arbuza w kostkę. Na dno pucharku wsypujemy 1 szklankę Musli, potem dodajemy serek waniliowy, następna warstwa to pokrojona pomarańcza, na nią kładziemy w miarę płasko banana. Kolejno jogurt TOLONIS pół szklanki. Wokół ustawiamy obok siebie truskawki na jogurcie, następnie resztkę banana i całość arbuza tak aby wystawała wysoko poza puchar. Aby uzyskać posypkę z czekolady, ścieramy około pół szklanki na tarce i posypujemy nią wierz ananasa. Truskawka, Słomka oraz własnoręczny napis wykonany z wycinanki i Voilà!!! Gwarantuję, że THE VAULT będzie częstą kompozycją w kuchni. Uwierzcie mi, że nie chce się po nim już nic słodkiego. Smacznego!