Składniki:
Mleko, 1l
Mąka krupczatka, 1 szkl.
Żółtka, 4 szt
Cukier, 0,5 szkl.
Masło, 250g
Herbatniki, 3 opakowania
Biszkopty, 2 opakowania
Masa Kajmakowa, 1 puszka
Śmietana 30%, 700ml
Śmietan Fix, 2 szt
Czekolada, 0,5 tabliczki
MASA BUDYNIOWA: W rondelku gotujemy 3 szklanki mleka z masłem i cukrem. W jednej szklance mleka mieszamy żółtka i dodajemy mąkę. Do gotującego mleka wlewamy mieszankę. Gotujemy na małym ogniu aż zrobi się budyń. Dno blachy wykładamy herbatnikami. Na to wylewamy gorący budyń i wykładamy biszkoptami. Na biszkopty rozsmarowujemy krówkę (masę kajmakową) i pozostawiamy do wystudzenia. Po wystygnięciu ubijamy śmietanę z śmietan fixami. Wykładamy na krówkę i posypujemy do dekoracji startą czekoladą bądź kakao. Ciasto wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje zimne prosto z lodówki. SMACZNEGO!!!