Przepis konkursowy

DORSZ Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
dorsz, 500 g
suszone pomidory w oleju, 10 szt
por, 1 szt
oliwa z oliwek, 2 łyżki
koperek, pęczek
sol, szczypta
świeżo mielony pieprz kolorowy,
pieprz cayenne, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jolanta (Radom)
(Głosów: 4210)


Zostań mistrzem kuchni

Dorsza rozmrozić odsączyć ręcznikiem, doprawić solą i świeżo zielonym pieprzem odstawić na kilka minut, w międzyczasie przygotować pastę z pomidorów: posiekać drobno suszone pomidory, pora, i koperek doprawić Cayenne wymieszać z oliwą, układać w naczyniu żaroodpornym filet z ryby i przykryć grubą warstwą pasty włożyć do nagrzanego piekarnika na 20 min. Podawać z pieczywem i sałatą.
Quiche z kurkami i serem bałkańskim
Quiche z kurkami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
Sernik z dyni z pianką kokosową
Sernik z dyni z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
Jabłka w cieście jogurtowym
Jabłka w cieście...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 22
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589