Składniki:
kilka liści sałaty masłowej,
2 garści listków szpinaku baby,
garść kiełków rzodkiewki,
100 g sera pleśniowego złocisty lazur pokrojonego w kostkę,
1 łyżka konserwowej cebulki perłowej,
2 garści aronii,
2 żółte pomidory pocięte w ósemki,
sos winegret,
łuskane pistacje, 50 g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Wiesława (Gdańsk)
(Głosów: 22)
Liście sałaty i szpinaku umyć i osuszyć, sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Dodać kiełki, pokrojony ser, aronię, cebulkę, pokrojone w ósemki pomidory, lekko wymieszać i polać sosem winegret.
Pistacje posiekać i uprażyć na suchej patelni, wysypać na sałatkę.