Składniki:
Filet z kurczaka, 2 sztuki
Tortilla do tacos, 4-8 sztuk
Kukurydza, 1/2 puszki
Groszek, 1/2 puszki
Pomidor, 1 sztuka
Sałata pekińska, 4-8 liści
Sól, pieprz, papryka chilli, oregano, ilość dowolna
Ser żółty, ilość dowolna
Sos czosnkowy/ziołowy, ilość dowolna
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Paweł (Zielona Góra)
(Głosów: 4)
Filet kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pieprz, sól, papryczkę chilli - wszystko w dowolnej ilości, można dodać swoje ulubione przyprawy. Pomidora kroimy w kosteczkę, mieszamy z kukurydzą, groszkiem, kurczakiem i oregano. Tortille tacos wkładamy na 5-8 minut do piekarnika na 180 stopni C. Do tacos wkładamy liść sałaty, polewamy sosem, nakładamy farszu i posypujemy odrobiną sera i znów wkładamy do piekarnika na 2-4 minuty. Smacznego!