Składniki:
mleko, 1,5 szkl.
woda , 1,5 szkl.
jajka, 3 szt
sól, szczypta
olej , 3 łyżki
ogórek kiszony, 1 szt.
ser żłóty, 10 dag
kukurydza, 1/2 puszki
papryka czerwona lub żółta, 1/2 szt.
cebula, 1/2 szt
mąka, 3 szkl.
Tuńczyk w oleju, 3 opak.
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
agnieszka (koprzywnica)
(Głosów: 0)
Naleśniki: mleko i wodę wlewamy do miski wsypujemy mąkę, wbijamy 2 jajka i miksujemy. Gdy ciasto naleśnikowe będzie gładkie dodajemy olej 1 łyżkę i szczyptę soli. Smażymy. Farsz do naleśników:
ogórka, ser, cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach wkładamy do miski dodajemy posiekaną paprykę i odsączonego tuńczyka, doprawiamy do smaku i mieszamy. Naleśnika smarujemy najpierw majonezem następnie przygotowanym farszem, zwijamy jak krokieta i panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.