Przepis konkursowy

MAKARON Z SOSEM SEROWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Sos do makaronu ITALIA Cztery sery, 1 opakowanie
Makaron , 300 g
Pierś z kurczaka , 250 g
Śmietana 18 %, 50 ml
Zimna woda, 200 ml
Świeża bazylia, kilka listków
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kamila (Bydgoszcz)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, a następnie podsmażamy na patelni. Zawartość opakowania sosu do makaronu mieszamy z 200 ml zimnej wody. Dodajemy do podsmażonej piersi i gotujemy przez minutę. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 50 ml śmietany oraz pokrojone liście bazylii.
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Bułka z płatków owsianych
Bułka z płatków owsianych
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
PYSZNY KURCZAK I ROZMAITOŚCI
PYSZNY KURCZAK I...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 65
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem
Sałatka nicejska z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 271
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 7