Składniki:
mąka, 2/3 szklanki
cukier, 0.5 szklanki
soda, 1 łyżeczka
proszek do pieczenia, 3/4 łyżeczki
cynamon, 1 łyżeczka
goździki mielone, 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
ziela angielskiego zmielinego, 1/4 łyżeczki
sól, 1/4 łyżeczki
olej, 1/3 szklanki
jajka, 2
słonecznika, 0.5szklanki
jabłka, 0,5 szklanki
marchewka, 1szklanka
serek philadelfia, 300g
masło, 6 łyżek
cukier puder, 1,5 szklanki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, przesiać.
W drugim naczyniu roztrzepać jajka z olejem. Połączyć zawartość obu naczyń dodać marchewkę, słonecznik, jabłka wymieszać. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem. Do formy włożyć ciasto i wyrównać pięć 175 stopni przez 40 - 45 minut. Następnie zrobić krem serek philadelfia masło cukier puder utrzeć na pulchną masę. Ciasto przekroić wzdłuż, połową kremu przełożyć ciasto resztę rozsmarować na górze. Delikatnie oprószyć cynamonem.