Przepis konkursowy

FILET Z DORSZA Z WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z dorsza, 4
pomidor zółty, 2
mała cebula, 2
średnia cukinia, 1
papryka czerwona, 1
kasza gryczana, 2 torebki
olej do smażenia,
sól i pieprz, do smaku
sok z cytryny, 1 połówka
curry,
mąka pszenna,
natka pietruszki, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Somin)
(Głosów: 75)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu(ja gotuję ją w wodzie z dwoma kostkami bulionu drobiowego). Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, lekko solimy. Kiedy cebula będzie już rumiana dodajemy umytą, pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy pod przykryciem do momentu, gdy cukinia będzie miękka. Umytą paprykę, kroimy w kostkę, posypujemy odrobiną curry i smażymy na odrobinie oleju do czasu, aż papryka zmięknie. Umyte pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, curry i smażymy 2 minuty. Fileta z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny z obydwu stron, doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy rybę w mące z obydwu stron i smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa układamy na talerzu obok siebie, następnie kaszę i rybę, ozdabiamy natką pietruszki i plasterkiem z cytryny.
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4
Carpaccio z buraków
Carpaccio z buraków
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Zupa krem z Porów
Zupa krem z Porów
30-60 min. 6 średni
Głosów: 197
Sushi
Sushi
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 62
Tuńczyk, lody z koziego serka, cytrusy
Tuńczyk, lody z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Mascarponowa przyjemność
Mascarponowa przyjemność
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1