Składniki:
ser żółty, 500g
jajka, 4 szt
pęczek szczypiorku,
papryka czerwona, 1 szt
serek topiony hochland, 2 szt
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
marta (nowa sól)
(Głosów: 50)
Ser żółty wsadzić do woreczka do pieczenia mięs i zalać wrzątkiem. Trzymać aż ser będzie plastyczny. Z reszty składników zrobić pastę. Papryka w kostkę, szczypior posiekać, jaja ugotować i zetrzeć na tarce, połączyć z serkami topionymi, przyprawić solą i pieprzem. Roztopiony ser żółty wyłożyć na pergamin i rozwałkować na 0,5 cm prostokąt. Na ser wyłożyć pastę, zwinąć w roladę i docisnąć. Owinąć folią aluminiową i do lodówki. Po 3 h rolada gotowa:-)