Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA Z CHIPSAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z kurczaka, 60-70 dag
Orzechy nerkowca, 7 dag
Cebula średnia, 1 szt.
Seler, 10 dag
Sól, płaska łyżeczka
Majonez, 3 łyżki
Ser żółty, 15 dag
Chipsy, 10 dag
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Brodnica)
(Głosów: 4254)


Zostań mistrzem kuchni

1. Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę i gotujemy. Seler gotujemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy i cebulę drobno siekamy. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Chipsy kruszymy. 3. Mięso mieszamy z majonezem, selerem, cebulą, orzechami i solą. 4. Formę smarujemy olejem. Przekładamy do niej mięso i posypujemy serem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Wyjmujemy posypujemy chipsami i pieczemy jeszcze 5 minut.
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 28
Tarta z cukinią
Tarta z cukinią
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749
Razowe naleśniki z warzywami
Razowe naleśniki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 138
Domowe bułki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Domowe bułki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 18
Wykwintna wołowina
Wykwintna wołowina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11