Składniki:
Placki tortilli, 1
Śmietana 30%, 100
Cynamon , 1/4 lyżeczki do herbaty
Ser pleśniowy lazur, 1/3 opakowania
Kostka bulionowa warzywna , 1/4
pieprz,
sól ,
Czerwona cebula, 100g
Pieczarki , 100 g
masło , łyżka stołowa
cieniutki boczek wędzony plastry, 5 szt najlepszy z biedr. z pudełka z kindziukiem
czarne oliwki, 10 szt
suszone pomidory, 10 szt
gruby szczypior (siekany), garść
ser mozzarella, 150 g
sos sojowy, 3ml
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Mariusz (Warszawa)
(Głosów: 21)
Na patelnię wlać śmietanę dodać ser pleśniowy, kostkę rosołową, cynamon, gotować na wolnym ogniu ok 5 min, doprawić do smaku solą (jeżeli trzeba, bo kostka bulionowa jest słona) i pieprzem.
Pieczarki podsmażyć na maśle,popieprzyć, dodać sos sojowy chwilę zamieszać i zdjąć z ognia. cebulę pokroić w krążki, oliwki na pół, szczypior posiekać, pokroić suszone pomidory, boczek.
Na placku tortilli rozsmarować sos, posypać serem mozzarela ułożyć wszystkie składniki wg uznania (proponuję dodać dużo pieczarek) Piec w piekarniku (180*) ok 7 min.