Przepis konkursowy

SEROWE PAPRYCZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ser gouda, 60 g
papryka czerwona, 5 szt.
jajka, 4 szt.
sól, szczypta
masło, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Angelika (Bytom)
(Głosów: 21)


Zostań mistrzem kuchni

Upieczoną paprykę obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na pół, wyciąć pestki i gąbczasty miąższ. Ser utrzeć na tarce i wymieszać z roztrzepanymi jajkami, posolić. Każdą papryczki napełnić farszem. Ułożyć na żaroodpornym naczyniu. Na wierzch i spód położyć kawałki masła. Piec 30 minut w 180 stopniach.
Tarta cukiniowa
Tarta cukiniowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4711
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Kieszonki z kurczaka na duszonych grzybach
Kieszonki z kurczaka...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 3
Makaron z brokułami i kiełbasą żywiecką
Makaron z brokułami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3