Składniki:
zielona fasolka szparagowa, 50 dkg.
pomidorki koktajlowe , 30 dkg.
ser Gorgonzola, 15 dkg.
mała zielona sałata, 1 szt.
oliwa z oliwek Soleada,
ocet balsamiczny, 4 łyżki
cebula, 1 szt.
sól do smaku,
pieprz do smaku,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
LUCYNA (LIPOWA)
(Głosów: 190)
Fasolkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 15 - 20 min. Odcedzić i ostudzić. Sałatę opłukać, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć, osuszyć i podzielić na połówki. Ser pokroić w kostkę lub w male plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z octem, oliwą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na półmisek.