Przepis konkursowy

RAKOTKRUMPLI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ale jaja, 10 szt.
Ziemniaki, 8 szt.
Parówkowa, 520 g.
Śmietana, 250 g.
Majonez, 250 g
Ser żółty, 80 g.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Wasyl (Warszawa)
(Głosów: 22)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotować ziemniaki w mundurkach na 80%, oczyścić . Ugotować jajka - 10 minut, oczyścić, .Pokroić parówki, jajka, ziemniaki w plastry o grubości 4-5 mm. Wymieszać majonez i śmietanę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Połowę startego sera, wymieszać ze śmietaną i majonezem. Dołącz do formy ziemniaki, parówki i jajka. Równomiernie zalać mieszanką. Znowu ziemniaki, parówki i jajka. Równomiernie zalać mieszanką, posypać pozostałym serem. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30-35 minut, do momentu pojawienia się na złoty kolor.
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551
Muszle z makaronu z sosem  pesto
Muszle z makaronu z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietankowym
Spaghetti ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12