Przepis konkursowy

CIEKAWY DORSZ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
dorsz, 500-600g
pieprz, 0,5 łyżeczki
sól, 1 łyżeczka
nasiona kopru włoskiego, 1 łyżeczka
oliwa, 7 łyżek
suszone pomidory ze słoika, 10 sztuk
czosnek, 4 ząbki
skórka z cytryny, 1 szt
sok z cytryny, 0,5 szt.
bazylia, garść
ocet balsamiczny, 1 łyżka
cheddar, 40g
bułka czerstwa, 150g
anchois, 0,5 puszki
suszone pomidory, 3 szt
suszone grzyby, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Zarzecze)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Do brytfanki wlewamy trochę oliwy, pieprz, sól, nasiona kopru włoskiego(zmielone)- wkładamy rybę i obtaczamy. Czekamy. W malakserze mielimy suszone pomidory w oliwie plus trochę oliwy, dodajemy 2 ząbki czosnku, skórkę i sok z cytryny. Do tego sporą garść świeżej bazylii, 1 łyżkę octu balsamicznego i cheddar. Na rybę nakładamy zmieloną masę i posypujemy kruszonka: mielimy bułkę z anchois(ok 4 szt.), solą, pieprzem, 2 ząbkami czosnku i odrobiną oliwy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni, pieczemy do zrumienienia. Możemy podać z suróweczką i pieczonymi ziemniaczkami.
Włoskie Caprese z oliwą z oliwek Extra Virgin Soleada
Włoskie Caprese z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Różyczki
Różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 131
Jabłecznik Bonjure
Jabłecznik Bonjure
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 4206
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki pietruszki i czosnku
Pierożki z kurczakiem,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Kociołek Panoramixa
Kociołek Panoramixa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 18
Kakaowe naleśniki w sosie karmelowo - miodowym z wiśniami
Kakaowe naleśniki w...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4021