Przepis konkursowy

CZEKOLADOWE CIASTKA Z KREMEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka pszenna, 250 g
proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
sól, szczypta
cukier puder, 220 g
kakao, 4 łyżki
jajki, szt
cukier waniliowy, 2 łyżeczki
olej roślinny, 125 ml
mleko, 170 ml
budyń waniliowy lub śmietankowy, szt
masło, 200 g
czekolada, 100 g
owoce sezonowe, wedle uznania
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Barbara (Tarnów)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

W garnku wymieszać sypkie składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, sól, kakao i cukier waniliowy. W misce wymieszać jajko z olejem i mlekiem, a następnie ostrożnie połączyć składniki suche i mokre. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wkładać niewielkie porcje ciasta, zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec ok. 20 minut w temp 180 stopni Celsjusza. W międzyczasie przygotować krem. Budyń przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, a po ostudzeniu połączyć z kostką masła, utrzeć na puszystą masę. Ostudzone ciastka przełożyć kremem i przyozdobić roztopioną czekoladą i owocami.
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1069
Domowe raviolli ze szpinakiem na ostro
Domowe raviolli ze...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 14
Risotto z warzywami
Risotto z warzywami
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 52
Pyszna pasta do tostów Anchovies
Pyszna pasta do tostów...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992
Rolada Serowa
Rolada Serowa
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 47