Przepis konkursowy

BUDYNIOWE BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Budyń w proszku śmietankowy, 100g
Masło, 200g
Jaja, 2 szt.
Mleko, 4 łyżki
Drobny cukier do wypieków, 1 szkl.
Mąka pszenna, 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona, 1/4 łyżeczki
Margaryna, 100g
Cukier puder, 100g
Kakao, 2 łyżki
Mąka ziemniaczana, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Gubin)
(Głosów: 4262)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: proszek budyniowy przesiać z mąką, sodą i proszkiem do pieczenia. Odłożyć. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać cukier. Wbijać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dolać mleko oraz wsypać suche przesiane składniki. Wymieszać do połączenia. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić między papilotkami, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Polewa: wszystkie składniki polewy włożyć do naczynia, wymieszać, ogrzewać (nie gotować), aż powstanie gęsta błyszcząca masa. Wystudzić. Wierzch babeczek polać polewą i udekorować.
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15
Gołąbki z krojonym mięsem i ryżem
Gołąbki z krojonym...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Śliwkowiec pod chmurką
Śliwkowiec pod chmurką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 27
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131