Przepis konkursowy

MUSZLE ZE SZPINAKIEM , ŁOSOSIEM I SEREM FETA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak baby vital fresh, 2 opakowania
śmietana mleczna dolina 12%, 330g
ser feta luxmilk półtłusty , 270g
oliwa z oliwek soleada, 4 łyżki
makaron lumaconi, 500 g
zioła prowansalskie , 2 łyżeczki
sól ,
pieprz,
łosoś wędzony z pieprzem, 2 opakowania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotuj makaron al dente, na patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i usmaż na niej szpinak. Gdy szpinak się zredukuje dodaj łososia i śmietanę, gotuj wszytko na małym ogniu aż do redukcji wody, gdy sos będzie gęsty dodaj sól i pieprz do smaku, później nadziewamy nim makaron. Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki ziół prowansalskich i zalewami odrobiną wrzątku, gdy zioła się zaparzą i będą miękkie dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek. Makaron układamy na talerzu i polewamy przygotowaną ziołową oliwą z oliwek .
Makoron z brokułami i anchovies
Makoron z brokułami i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 23
Warkocz Francuski
Warkocz Francuski
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
TORT Elegant
TORT Elegant
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 48
Ananas w cukrowo-miętowej posypce z syropem klonowym
Ananas w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 551
Pierś kaczki z glazurą jabłkową w sosie pomarańczowym
Pierś kaczki z glazurą...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 38
Delikatne rogale z mleczkiem kokosowym
Delikatne rogale z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49