Przepis konkursowy

CUKINIA FASZEROWANA DYNIĄ I MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
żółta cukinia, 3 kg
dynia, 1,5 kg
czerwona cebula, 1 szt
pomidor, 1 szt
kukurydza, 1 puszka
mięso mielone z szynki, 500 g
masło klarowane, 1 łyżka
oliwa z oliwek, 2łyżki
pieprz, szczypta
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Patrycja (Strumień)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinie przekroić na 6 cząstek wydrążyć środek,dynie pokroić w kostkę,sparzyć i obrać pomidora,mięso mielone podsmażyć na maśle klarowanym z cebulą pokrojoną w półksiężyce. Gdy mięso będzie podsmażone dodać dynię pokrojoną w kostkę,kukurydzę,wcześniej sparzonego pomidora pokroić w drobną kostkę dodać do mięsa i dusić na małym ogniu przez 10-15 min doprawić do smaku. Nagrzać piekarnik do 220 stopni na blachę wyłożyć folię polać oliwą i ułożyć cukinię na każdą dodać farsz włożyć do piekarnika i zapiekać ok.45-50 min,aż cukinia będzie miękka. 5 min przed podaniem posypać startym żółtym serem.
Bułeczki świnki
Bułeczki świnki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1545
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Galaretkowe LOVE
Galaretkowe LOVE
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1788
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Delikatne rogale z mleczkiem kokosowym
Delikatne rogale z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
Domowe bułki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Domowe bułki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 18