Przepis konkursowy

SZYBKA BABKA CZEKOLADOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 250g
Cukier, 300g
Masło klarowane, 150g
Jajka, 3 szt.
Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Mleko kokosowe, 1/2 szklanki
Kakao, 1,5 łyżki
Cukier waniliowy, 1/2 paczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 65)


Zostań mistrzem kuchni

Maso utrzeć do białości, dodać cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i w końcu pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 1 – 1 ½ godziny. Posypać cukrem pudrem.
TORCIK TRUSKAWKOWY
TORCIK TRUSKAWKOWY
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 45
Kremowa zupa z dyni
Kremowa zupa z dyni
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2476
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74
Leczo
Leczo
30 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1