Składniki:
Mąka, 250g
Cukier, 300g
Masło klarowane, 150g
Jajka, 3 szt.
Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Mleko kokosowe, 1/2 szklanki
Kakao, 1,5 łyżki
Cukier waniliowy, 1/2 paczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Warszawa)
(Głosów: 65)
Maso utrzeć do białości, dodać cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i w końcu pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao.
Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 1 – 1 ½ godziny. Posypać cukrem pudrem.