Przepis konkursowy

DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ugotowana kasza jaglana, 120 g
puree z dyni, 80 g
mąka jaglana, 2 łyżki
mąka arachidowa, 1 łyżka
sól, szczypta
miód, 1 łyżka
cynamon, szczypta
mielone goździki, szczypta
masło klarowane, łyżeczka
jajo, szt.
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie mokre składniki wymieszać za pomocą miksera. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i ponownie zmiksować. Piec w porządnie rozgrzanym urządzeniu do wypieku donutów około 7 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Lilusiowy tort urodzinowy
Lilusiowy tort urodzinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4206
Urodzinowy tort dla księżniczki
Urodzinowy tort dla...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Babeczki bananowe
Babeczki bananowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Ślimaki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mięsem mielonym
Ślimaki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 14